Stațiunea din Europa în care consumația minimă a ajuns la 5.000 de euro. Primarul: ”Aceste practici sunt odioase”
Într-o stațiune din Europa consumația minimă la o masă a ajuns la 5.000 de euro. Primarul acesteia a denunțat practicile patronilor de restaurante, numindu-le ”odioase”.
Stațiunea din Europa în care turiștii plătesc cel puțin 5.000 de euro la o masă
Conform unui ziar local, consumația minimă cerută poate ajunge la 1.500 de euro de persoană și peste 5.000 de euro pentru o masă, în funcție de restaurant.
”La rezervare ți se spune clar: avem o masă la 5.000 de euro, OK pentru tine?’. Dacă nu, ei bine, nu mai există altă masă”, a povestit un turist.
În ciuda faptului că stațiunea Saint-Tropez din Franța este recunoscută ca fiind una dintre cele mai exclusiviste din Europa, mai multe persoane care cunosc situația au spus că aceste practici au început să-i deranjeze chiar și pe cei mai bogați clienți.
De asemenea, jurnaliștii francezi au descoperit că unele dintre restaurantele din Saint-Tropez pretind bacșișuri mai mari sau pur și simplu refuză clienții despre care s-a considerat că în trecut au avut note de plată prea mici.
Primarul a denunțat practicile
Primarul stațiunii, Silvia Siri, a declarat că localnicii sunt alungați din Saint-Tropez cu aceste practici, pe care le-a numit ”odioase”, atât pentru turiști, cât și pentru cei care locuiesc acolo.
”Am fost deja alungați din apartamentele noastre, iar destul de curând vom fi alungați de asemenea din restaurantele noastre, fără să mai putem să mâncăm în oraș”, a adăugat ea, făcând referire în prima parte a comentariului la aplicațiile de rezervări individuale precum Booking.com sau Airbnb ce au atras nemulțumiri în mai multe orașe europene.
Totodată, primarul din Saint-Tropez a declarat că va începe să poarte discuții cu proprietarii restaurantelor și i-a avertizat pe aceștia că ar putea risca să își piardă licența în cazul în care localurile lor vor fi găsite vinovate de ”alcătuirea unor baze de date ilegale cu informații despre clienți” sau de ”extorsiune”.
Numeroase sondaje ce au fost făcute în ultimii ani au arătat că localnicii din stațiunea Saint-Tropez s-au săturat de prețurile foarte mari, de serviciile inadecvate și de personalul prost calificat al restaurantelor.